Eiken bielzen

De eiken biels is een specialisatie van Van Biezen Eikenhout. Wij leveren nieuwe vers gezaagde bielzen, ook wel dwarsliggers of eiken spoorbielzen genoemd. Deze bielzen worden rechtstreeks uit onze zagerijen in Frankrijk en Duitsland geïmporteerd. De spoorbielzen zijn onbehandeld en daarom ook milieuvriendelijk.

De kwaliteit van de bielzen kunnen loopt nogal uiteen. De beste kwaliteit bielzen worden uitgeselecteerd voor de spoorwegen. Aangezien de Franse spoorwegen (SNCF) deze allemaal opkopen is de beschikbaarheid van deze biels voor andere doeleinden heel beperkt. De kwaliteit daaronder is de biels die wij standaard op voorraad houden. Dit is een 2e kwaliteit. De biels is nooit meskant bezaagd. Dit houdt in dat er altijd wel stukken kunnen zijn waar waankant aan zit of waar de rondingen van de oorspronkelijke eiken stam nog waarneembaar zijn. Indien dit niet gewenst is, is het aan te raden een een eiken balk in een eerste kwaliteit te kopen.

 

Eiken bielzen onbehandeld

Wij hebben van de meest gangbare maten een ruime constante voorraad op onze opslagterreinen in Nederland en in België. De meest voorkomende maten van de vers bezaagde eiken biels zijn:

  • Eiken Bielzen: circa 1,8 m x  20 cm x 10 cm
  • Eiken Bielzen: circa 2,0 m x  20 cm x 10 cm
  • Eiken Bielzen: circa 2,5 m x  20 cm x 10 cm
  • Eiken Bielzen: circa 2,6 m x  26 cm x 15 cm a € 65,- p.st excl btw en incl btw € 78,65 p.st

De eiken biels is voornamelijk bekend als tuinbiels. Daarnaast gebruikt men de eiken bielzen voor paardenstallen, weide palen en hoekpalen. Eveneens zijn ze erg geschikt om land hekken aan op te hangen.

 

Eiken gebruikte biels 

Voor sommige toepassingen vraagt men nog steeds gebruikte spoorbielzen. Deze bielzen zijn behandeld met zwarte creosoot olie waardoor de biels jaren lang houdbaar blijft. In meerdere gevallen blijven deze bielzen zelf langer dan 30 jaar goed.

Wij leveren de gebruikte spoorbielzen alleen in de beste kwaliteit namelijk: Duitse eiken biels 1e keus. De spoorbielzen worden toegepast als weide afrasteringen, hoekpalen en paardenstallen. Wij leveren een goede kwaliteit eiken spoorbielzen tegen zeer scherpe prijzen. De spoorbielzen mogen tegenwoordig nog alleen voor industriële doeleinden worden gebruikt. Om deze reden  worden ze niet meer verhandeld aan particulieren

eiken bielzeneiken biels