Eiken FSC® en PEFC

Van Biezen Eikenhout levert eiken balken en eiken planken met FSC® en PEFC keurmerk. Eikenhout met deze keurmerken staat garant voor hout dat uit duurzaam beheerd bosgebied komt.

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor behoud en verantwoord bosbeheer. Men spreekt van duurzaam en verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening gehouden wordt met de ecologische, sociale en economische functies van het bos. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het bos zelf, maar wordt er ook aandacht gegeven aan de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn.

Wereldwijd zijn er enkele organisaties die zich sterk maken voor duurzaam bosbeheer. De bekendste hiervan zijn FSC® en PEFC. FSC®  staat voor Forest Stewardship Council® en PEFC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes. Beide organisaties hebben hun eigen standaarden en regels, maar beiden stimuleren verantwoord bosbeheer wereldwijd.

Van Biezen Hout importeert en levert eikenhout met beide certificaten. Het eikenhout met PEFC komt veelal uit de Franse loofbossen. De eiken balken en eiken planken met FSC komen meestal uit Duitsland, Nederland en Polen. Eikenhout is wat betreft de levensduur al duurzaam hout, maar gecertificeerd eikenhout is duurzaam en bovendien verantwoord.

 

eiken stammen met bastzware eiken stammen